زیست فناوری کشاورزی

مرکز جامع اطلاع رسانی

ایجاد موز طلایی با پروویتامین A بالا

محققان بعد از سال‌ها توانستند با انتقال ژن و اصلاح ژنتیکی نوین، موز طلایی تراریخته را تولید کنند که به میزان قابل توجهی سطوح پروویتامین A را داراست.

 موز در آفریقا منبع عالی نشاسته است اما سطوح کمی از مکمل‌های غذایی از جمله پروویتامین A و آهن دارد. عواقب کمبود ویتامین A بسیار شدید است. تخمین زده شده که هر ساله 650000_700000 کودک در سراسر جهان از کمبود پروویتامین A می‌میرند و چند صد هزار نفر دیگر نابینا می‌شوند.

به باور محققان، روند اصلاح ژنتیک منجر به شناسایی و انتخاب ژن‌هایی از موز شده است که می‌تواند برای افزایش پروویتامین A در میوه‌های موز استفاده شود.

در پروژه‌ی انجام گرفته، یک ژن از موزهای پاپوآگینه‌نو  که به طور طبیعی پروویتامین A زیاد اما خوشه‌های کوچکی دارد، به موز کاوندیش وارد شد. محققان بعد از سال‌ها توانستند موز تراریخته ای را تولید کنند که به میزان قابل توجهی سطوح پروویتامین A را داراست.

این ژن‌های منتخب در لوله‌های آزمایش به اوگاندا فرستاده شده‌اند تا در موز‌های اوگاندا برای انجام آزمایشات میدانی، جای گیرند.

مترجم: نوروزی

مجله زیست فن

منبع خبر

مقاله منبع

 

دریافت فایل مقاله 

گروه: تراریخته یا اصلاح ژنتیکی شده نوین

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اخبار ویژه

اخبار

این پایگاه اطلاع رسانی به کارگروه کشاورزی ستاد توسعه زیست فناوری تعلق دارد.