زیست فناوری کشاورزی

مرکز جامع اطلاع رسانی

تولید گوجه‌فرنگی‌های بکر‌بارده با استفاده از کریسپر

بکرباردهی در محصولات گیاهی باغی یک ویژگی بسیار مهم است که ارزش بالایی در مصارف صنعتی و همین‌طور مصرف مستقیم به‌عنوان غذا دارد. 

تیمی پژوهشی از دانشگاه توکوشیما ژاپن به رهبری خانم ریزا یووه‌تا، با استفاده از سیستم  CRISPR-Cas9 یک استراتژی اصلاحی جدید برای تولید گوجه‌فرنگی‌های بکربارده معرفی کرده‌اند.

این تیم از سیستم CRISPR-Cas9 برای واردکردن جهش‌های مؤثر در SIIAA9 که یک ژن کلیدی کنترل‌کننده بکرباردهی است، استفاده نموده‌اند. این گروه پژوهشی، موفق شده در نسل  T0 به نرخ‌های جهش 100 درصدی دست پیدا کند. 

آنالیزهای بعدی نیز نشان داده که هیچ جهش غیر هدفمندی در ژنوم میزبان القاء نشده است.  گیاهان جهش‌ یافته که از این طریق باززا شده بودند، دچار تغییرات مورفولوژیکی در شکل برگ‌ها شدند و البته میوه‌های حاصل از آنان هم بی‌دانه بود، که مورد دوم مشخصه گوجه‌فرنگی‌های بکربارده است. 

نسل جداشده بعدی (T1) هم فنوتیپ وابسته به ژنوم جهش داده شده را از خود نشان داد. به گفته دانشمندان، سیستم به‌ کاررفته در این بررسی می‌تواند برای ایجاد بکرباردهی در طیف گسترده‌ای از کولتیوارهای مختلف گوجه‌فرنگی به کار رود. همچنین امکان استفاده از این روش برای اکثر محصولات باغی دیگر وجود دارد.

 

ترجمه: مریم باورساد

مجله زیست فن

منبع خبر

مقاله منبع

دریافت فایل مقاله

 

 

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اخبار ویژه

اخبار

این پایگاه اطلاع رسانی به کارگروه کشاورزی ستاد توسعه زیست فناوری تعلق دارد.