بهبود نرخ بقای زنبورهای عسلِ در معرض آفتکش توسط پروبیوتیکها
- منتشر شده در دوشنبه, 17 مهر 1396 21:59
در یک بررسی جدید از موسسه تحقیقات سلامت لاوسون و دانشگاه وسترن، پژوهشگران نشان دادند که پروبیوتک ها میتوانند از زنبورهای عسل دربرابر اثرات سمی آفتکشها مراقبت کنند.
زنبورهای عسل به دلیل گرده افشانی، برای کشاورزی حدود ۳۵٪ از محصولات غذایی جهان، دارای اهمیت هستند. آفت کش ها درحال حاضر برای به حداکثر رساندن بازده محصولات مورد استفاده قرار میگیرند، اما شایعترین آفتکشها، حشرهکشهای نئونیکوتینوئید، عاملی مهم در اختلال فروپاشی کلونی هستند که باعث کشته شدن جمعیت زنبورهای عسل میشود.
زنبورهای عسل به دلیل گرده افشانی، برای کشاورزی حدود ۳۵٪ از محصولات غذایی جهان، دارای اهمیت هستند. آفتکشها درحال حاضر برای به حداکثر رساندن بازده محصولات مورد استفاده قرار میگیرند، اما شایعترین آفتکشها، حشرهکشهای نئونیکوتینوئید، عاملی مهم در اختلال فروپاشی کلونی هستند که باعث کشته شدن جمعیت زنبورهای عسل میشود.
دکتر گرگور رید، مدیر مرکز تحقیقات پروبیوتیک میگوید:«مرگ زنبورهای عسل فاجعهای برای بشریت خواهد بود. معضل فعلی در کشاورزی این است که چگونه از کاهش زنبورها به هنگام کاهش تلفات محصول جلوگیری شود.»
پژوهشگران از مگس میوه به عنوان مدل شناخته شدهای برای مطالعه سمیت آفتکش بر زنبور عسل استفاده میکنند. هر دو حشره که به طور مشابهی توسط نئونیکوتینوئیدها تاثیر میپذیرند، سیستم ایمنی بسیار مشابهی دارند، و بسیاری از میکروبهای مشترک در میکروبیوتا (مجموعهای از میکروارگانیسمهای موجود در هر حشره) را به اشتراک میگذارند.
پژوهشگران دریافتند که مگسهای میوه درمعرض یکی از آفتکشهای شایع استفاده شده در جهان، imidacloprid، متحمل تغییراتی در میکروبیوتای خود شده و حساسیت بیشتری نسبت به عفونت دارند.
با تهیه مقدار خاصی از لاکتوباسیل پروبیوتیک، بقا درمیان مگسهای میوهی در معرض آفتکش، به طورقابل ملاحظهای بهبود مییابد. این مکانیسم شامل تحریک سیستم ایمنی بدن از طریق مسیری است که حشرات برای انطباق با عفونت، گرما و سایر تنشها استفاده میکنند.
مطالعات نشان میدهد که لاکتوباسیلهای پروبیوتیک میتوانند ایمنی را بهبود بخشیده و به زنبورهای عسل برای زندگی طولانیتر، بعد از قرارگرفتن درمعرض آفتکشها کمک کنند.