زیست فناوری کشاورزی

مرکز جامع اطلاع رسانی

کشت چغندرقند تراریخته در آمریکا و کانادا

 

 

چغندرقند تراریخته یکی از 10 محصول تراریخته ایست که در بازارهای جهانی وجود دارند. سایر محصولات تراریخته موجود در بازارهای جهانی عبارتند از: سویای تراریخته، ذرت تراریخته، پنبه تراریخته، کلزای تراریخته، یونجه تراریخته، پاپایای تراریخته، سیب زمینی تراریخته، کدوی تراریخته، بادمجان تراریخته و سیب تراریخته. 

 

کشت چغندرقند تراریخته در آمریکا از سال 2005 آغاز شده و طی 9 سال در سال 2014 به نرخ پذیرش 99% رسیده است. این استقبال گسترده کشاورزان آمریکایی از چغندرقند تراریخته ناشی از عملکرد بالا و سودآوری آن بوده است. 

 

 

چغندرقند تراریخته در دو کشور آمریکا و کانادا کشت شده است. کل سطح زیر کشت این محصول در این دو کشور در سال 2016، حدود 470 تا 480 هزار هکتار بوده که تقریباً مشابه سطح زیر کشت این محصول در سال 2015 بوده است. نرخ پذیرش چغندرقند تراریخته در دو کشور آمریکا و کانادا، تقریباً 100% بوده است و به همین دلیل سطح زیر کشت آن افزایش نیافته است.  

 

کشت حدود 470 تا 480 هزار هکتار چغندرقند تراریخته در آمریکا در سال 2016، این محصول را در رتبه ششم کشت محصولات تراریخته در این کشور قرار داده است. پیش از آن، ذرت تراریخته با حدود 35 میلیون هکتار در رتبه اول، سویای تراریخته با حدود 32 میلیون هکتار در رتبه دوم، پنبه تراریخته با حدود 4 میلیون هکتار در رتبه سوم، یونجه تراریخته با حدود 1 میلیون هکتار در رتبه چهارم و کلزای تراریخته (کانولای تراریخته) با حدود 620 هزار هکتار در رتبه پنجم قرار دارند. 

در سال 2016، مجموعاً حدود 73 میلیون هکتار محصول تراریخته در آمریکا کشت شده که حدود 480 هزار هکتار آن به چغندرقند تراریخته اختصاص داشته است. 

 

 از مزایای چغندرقند تراریخته می توان به کمک به کنترل علفهای هرز، مقرون به صرفه بودن اقتصادی و شرایط کشت ساده تر این محصول نسبت به چغندرقند غیرتراریخته اشاره کرد. مجموعه این مزایا موجب نرخ پذیرش حدود 100 درصدی این محصول در آمریکا و کانادا شده است. 

 

 

اداره ایمنی غذای اتحادیه اروپا یا افسا (EFSA) نیز سلامت چغندرقند تراریخته را از سال 2006 تأیید کرده و ورادات این محصول به اروپا از سال 2007 آغاز شده و به مدت 10 سال ادامه داشته است.

 

 

اداره ایمنی غذای اتحادیه اروپا، پس از 10 سال واردات و مصرف چغندرقند تراریخته، مجدداً سلامت این محصول را در سال 2017 تأیید کرد و مجوز واردات و مصرف آن در اروپا  را تمدید کرد. 

 

 

 کشت چغندر قند تراریخته در کانادا در سال 2017، 82 درصد افزایش پیدا کرده و از 8000 هکتار در 2016 به تقریبا 15000 در 2017 رسیده است. 100 درصد چغندر قندی که در کانادا کشت می‌شود تراریخته است به عبارتی نرخ پذیرش این محصول  100 درصد است.

 

 

 

 چغندرقند در آمریکا در سال 2017، در سطح 458000 هکتار کشت شد که صد درصد آن تراریخته متحمل به علف‌کش بود.

 

 

 

 

کشت چغندرقند تراریخته در سال 2018 در دو کشور آمریکا و کانادا ادامه پیدا کرد.

 

 

 

کشت حدود 491 هزار هکتار چغندرقند تراریخته در آمریکا در سال 2018، این محصول را در رتبه ششم کشت محصولات تراریخته در این کشور قرار داده است. پیش از آن، سویای تراریخته با حدود 34/08 میلیون هکتار در رتبه اول، ذرت تراریخته با 33/17 میلیون هکتار در رتبه دوم، پنبه تراریخته با 5/06 میلیون هکتار در رتبه سوم، یونجه تراریخته با  1/26 میلیون هکتار در رتبه چهارم و کلزای تراریخته (کانولای تراریخته) با حدود 900 هزار هکتار در رتبه پنجم قرار دارند. 

در سال 2018، مجموعاً حدود 75 میلیون هکتار محصول تراریخته در آمریکا کشت شده که حدود 491 هزار هکتار آن به چغندرقند تراریخته اختصاص داشته است. 

 

 

 

 کشت حدود 15 هزار هکتار چغندرقند تراریخته در کانادا در سال 2018، این محصول را در رتبه چهارم کشت محصولات تراریخته در این کشور قرار داده است. پیش از آن کلزای تراریخته با 8/7 میلیون هکتار در رتبه اول، سویای تراریخته با 2/4 میلیون هکتار در رتبه دوم، ذرت با 1/6 میلیون هکتار در رتبه سوم قرار دارند. 

 

وضعیت کشت محصولات تراریخته در جهان؛ 2015

وضعیت کشت محصولات تراریخته در جهان؛ 2016

وضعیت کشت محصولات تراریخته در جهان؛ 2018

کشت محصولات تراریخته در اروپا

 

 

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اخبار ویژه

اخبار

این پایگاه اطلاع رسانی به کارگروه کشاورزی ستاد توسعه زیست فناوری تعلق دارد.