زیست فناوری کشاورزی

مرکز جامع اطلاع رسانی

ساقه ذرت برای خوراک دام و طیور مناسب نیست، اما با استفاده از روشی برای شکستن لیگنین، ساقه سخت به خوراک حیوانی تبدیل می شود.

جان کن و آنتون سوننبرگ، محققان تغذیه حیوانات و پرورش گیاهان در دانشگاه و مرکز تحقیقاتی واخِنینگِن هلند، روش جدیدی برای شکستن لیگنین، بخش چوبی در محصول، ابداع کردند.

هر سال ۲ هزار میلیون تن کاه در سراسر جهان تولید می شود. کاه دارای مقدار زیادی لیگنین است. نشخوارکنندگان توانایی خوردن کاه را دارند، اما هرچه محتوای لیگنین بالاتر باشد، کربوهیدرات های گیاه که برای هضم غذا در شکمبه ضروری هستند، سخت تر مصرف می شوند.

قارچ می تواند لیگنین را بشکند

قارچ های خاصی مانند قارچ صدفی و شیتاکه قادر به شکستن لیگنین هستند. این قارچ ها ابتدا سوبسترای خود را با یک شبکه از رشته های قارچی (جلینه)  کلونی می کنند تا قارچ ها سریع رشد کنند. آنها مواد مغذی را از سوبسترا دریافت می کنند و منجر به شکستن لیگنین می شوند. در این میان، کربوهیدرات های ارزشمند حفظ می شوند. با متوقف کردن این روند درست قبل از ظهور قارچ ها، مواد گیاهی به دست می آیند که برای نشخوارکنندگان بسیار قابل هضم تر است.

آزمایشات میدانی نتایج خوبی  نشان می دهد

تیم تحقیقاتی در واخِنینگِن  در حال آزمایش روی قارچ های مختلف و انواع مختلفی از زیست توده است که منجر به ترکیبات موثر برای ارتقای زباله های ارگانیک با محتوای لیگنین بالا شده و از آن به عنوان خوراک حیوان استفاده می شود. این مطالعات روی نشخوارکنندگان (گاو، بز، بوفالو، گوسفند) انجام می شود. برای مثال، یک قارچ صدفی در تغذیه گاو می تواند منجر به جذب دو برابر انرژی از کاه برنج شود.

اولین آزمایشات نیمه تجاری در اندونزی برنامه ریزی شده است.

اگنا

منبع

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اخبار ویژه

اخبار

این پایگاه اطلاع رسانی به کارگروه کشاورزی ستاد توسعه زیست فناوری تعلق دارد.