زیست فناوری کشاورزی

مرکز جامع اطلاع رسانی

در تلاش برای مقابله با کمبود ویتامین A بخصوص در میان مادران باردار و کودکان، نیجریه دو ذرت هیبرید غنی شده برای استفاده در کشاورزی را آزاد  اعلام کرده است.

این هیبریدهای اصلاح ژنتیکی شده - که توسط موسسه (IITA) نیجریه و شرکای تحقیقاتی تهیه شده است - حاوی 75 درصد بتا کاروتن (ماده ای که می تواند دربدن به ویتامین A  تبدیل شود)  بیشتر نسبت به ذرت های هیبرید تجاری شده در نیجریه می باشد. گونه های غنی از ویتامین A، که  توسط  روش های معمول اصلاح ژنتیک  تولید شده بودند، در ماه گذشته (4 ژوئیه) توسط کمیته ملی انتشار مواد غذایی نیجریه در دسترس قرار گرفتند.

Abebe Menkir، یکی از اصلاح گران  ذرت  گفت: " زمانی که ذرت خورده می شود، پیس ساز ویتامین A توسط بدن به ویتامین A تبدیل می شود . ارقام ذرت معمول  که  توسط کشاورزان کشت میشوند،  حاوی مقادیر کم پیش ساز ویتامین A  هستند." Menkir افزود این دو هیبرید،دارای پتانسیل عملکرد بالا، صفات زراعی مطلوب و  مقاومت در برابر برخی بیماری های مهم شایع در زمین های مناطق lowland savannas   نیجریه، هستند.

IITA با شرکت های بذر خصوصی در نیجریه کار می کند تا دانه های با کیفیت مناسب برای استفاده کشاورزان  فراهم کنند. Rose Gidado، متخصص تغذیه و هماهنگ کننده انجمن بازرگانی بیوتکنولوژی کشاورزی در آفریقا (OFAB)، گفت که این هیبرید ها ویتامین A را برای  گروه هایی در نیجریه  که  در معرض کمبود ویتامین A قرار دارند، به خصوص زنان باردار، مادران شیرده  و کودکان زیر 5 سال فراهم می کند.

براساس گزارش WHO، هر ساله بین  250 هزار تا 500 هزار  کودک در کشورهای در حال توسعه  به علت کمبود ویتامین A در معرض نابینایی قرار می گیرند و حدود نیمی از آنها طی یک سال نابینایی می میرند. نیجریه  جزو پر خطرترین  مناطق از لحاظ کمبود ویتامین A در جهان است.


Bamide Solomon، مدیر کل آژانس توسعه ملی بیوتکنولوژی (NABDA) گفت که انواع جدید ذرت باعث سرعت بخشی به  تلاش نیجریه برای بهبود ویتامین A  شده است. وی گفت: "دولت گفته است که تمام مواد غذایی و آرد باید با ویتامین A  حاصل از مواد تولید کنندۀ آرد غنی شوند. "با استفاده ازاین  انواع جدید، این امر بسیار ساده تر خواهد بود زیرا ویتامین در حال حاضر در دانه  های آنها وجود دارد." بنابراین  نیازی  به اضافه کردن مکمل های غذایی  در روند تولید مواد غذایی وجود ندارد.
در جای دیگر، نوعی از  سیب زمینی شیرین غنی از ویتامین A  روی زنان وکودکان دچار سوء تغذیه در اوگاندا توسط HarvestPlus عضوی از بخش تحقیقات کشاورزی CGIAR  با موفقیت مورد ازمایش قرار گرفته است. این سیب زمینی شیرین نارنجی  که  از آمیزش گونه های سیب زمینی شیرین سفید و زرد ایجاد شده است، ویژگی هایی مانند  میزان محصول بالا، مقاومت در برابر خشکی  و غنی بودن  از بتا کاروتن را دارد. این کار در مجله  Journal of Nutrition  منتشر شده است.

ترجمه: فاطمه شجاعی

به سفارش مرکز جامع اطلاع رسانی زیست فناوری کشاورزی

کارگروه کشاورزی ستاد توسعه زیست فناوری

منبع

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اخبار ویژه

اخبار

این پایگاه اطلاع رسانی به کارگروه کشاورزی ستاد توسعه زیست فناوری تعلق دارد.