برنج‌های ارغوانی غنی از آنتی‌اکسیدان

منتشر شده در یکشنبه, 30 مهر 1396 13:21

محققین چینی یک روش ژنتیکی توانمند برای انتقال تعداد زیادی ژن به صورت همزمان به آندوسپرم برنج ابداع کرده اند که سطوح بالایی از رنگدانه‌های افزایش‌دهنده‌ی آنتی‌اکسیدان به نام آنتوسیانین تولید می‌کند.

آندوسپرم بافتی از بذر است که مواد غذایی برای جنین گیاهی فراهم می‌کند.

روش انتقال ژن TransGene Stacking II روشی بسیار کارا و راحت بوده و قادر به سرهم کردن تعداد بسیاری ژن در یک وکتور برای انتقال ژن به گیاه است. روش‌های ژنتیکی  استفاده شده تاکنون برای غنی کردن برنج با بتاکاروتن بوده و غنی‌سازی از آنتوسیانین یک دستاورد جدید است.

با انتخاب و تحلیل توالی ژن‌های مسیر سنتزی آنتوسیانین در واریته‌های مختلف و تعیین ژن‌های معیوب در واریته‌های ژاپنی و هندی که آنتوسیانین تولید نمی‌کنند، 8 ژن مسیر سنتزی به طور اختصاصی در آندوسپرم  این واریته‌ها (ژاپنی و هندی ) با استفاده از روش TransGene Stacking II بیان شدند. نتایج حاصل نشان داد که برنج با اندوسپرم ارغوانی سطوح بالایی از آنتوسیانین داشته و فعالیت آنتی‌اکسیدانی در این آندوسپرم نیز بسیار بالا است.

اندوسپرم ارغوانی برنج توانایی خطر سرطان‌های معین مثل بیماری‌های قلبی، دیابت و دیگر اختلالات مزمن را کاهش می‌دهد.این روش انتقال ژن نیز می‌تواند برای ایجاد بیوراکتورهای گیاهی به منظور تولید مواد غذایی و دارویی مهم استفاده شود. 

ترجمه : سجاد سبحانوردی

زیست فن

لینک خبر

لینک مقاله

گروه: تراریخته یا اصلاح ژنتیکی شده نوین

برچسب ها: