زیست فناوری کشاورزی

مرکز جامع اطلاع رسانی

توسعه واکسنی مبتنی بر گیاه برای درمان کووید ۱۹

مدیکاگو پیشرفت قابل ملاحظه ای برای تولید آزمایشگاهی واکسن مبتنی بر گیاهان برای درمان کووید ۱۹ داشته است.
دفتر مرکزی این شرکت دارویی در کانادا از ذرات شبه ویروسی (VLP) که در گونه گیاهی Nicotiana benthamiana زندگی می کند و این گونه خویشاوندی نزدیکی با تنباکو دارد، برای توسعه واکسن احتمالی علیه بیماری های وابسته به کروناویروس ها استفاده کرده است.
این مثالی است که چگونه دانش و نوآوری می توانند به سرعت دستاورد مثبتی برای جامعه داشته باشند، مستقل از اینکه که چه کسی برای آن سرمایه گذاری می کند.

مدیکاگو هم اکنون آمادگی دارد تا سنجش پیش بالینی را برای ایمنی و اثربخشی آغاز کند که پیش بینی می شود سنجش تست انسانی تا اواخر تابستان امسال ممکن شود.
مدیکاگو تکنولوژی پیشرو در حیطه مبتنی بر گیاه بوده که از ذرات شبه ویروسی (VLP)، بجای استفاده از محصولات جانوری یا ویروس ها، برای توسعه واکسن های مبتنی بر پروتئین استفاده می کند.

 

مزایای ذرات شبه ویروسی در مقایسه با واکسن های رایج

ذرات شبه ویروسی که برای ساخت واکسن های مبتنی بر گیاهان استفاده می شوند و رفتار ویروس را تقلید می کنند، سیستم ایمنی بدن را قادر می سازند تا آنها را شناسایی کرده و علیه آنها پاسخ های ایمنی صورت گیرد. اما این ذرات، فاقد اطلاعات اصلی ژنتیک ویروس هستند، بنابراین توانایی آلودگی نداشته و نمی توانند تکثیر یابند.
تکنولوژی مدیکاگو تنها به توالی ژنتیکی سویه ویروس نیاز دارد و به ویروس زنده نیازی ندارد. بنابراین این شرکت توانست درمانی را برای مقابله با بیماری پاندمی کووید ۱۹ حدود یک ماه پس از آنکه سازمان بهداشت جهانی آن را شناسایی کرد، ارائه کند.

 

توسعه تکنولوژی ذرات شبه ویروسی در مقایسه با واکسن های رایج

توسعه واکسن های رایج در تخم جوجه شش تا نه ماه به طول می انجامد. شرکت های تولیدکننده واکسن، ویروس را به تخم تزریق کرده تا تکثیر شود. اما استفاده از تخم هزینه زیادی دارد، زمان زیادی طول می کشد و عیب هایی هم دارد. جهش ها می توانند واکسن هایی را ایجاد کنند که با ویروسی که قرار است مهار شود تطابق ندارد.
استفاده از روش مبتنی بر گیاه نسبتا جدید بوده اما در دهه اخیر به سرعت گسترش یافته است. در این روش، توالی ژنتیکی در توالی اگروباکتریوم، باکتری خاکزی، درج می شود که این باکتری از گیاهانی که با تنباکو خویشاوندی دارند، استخراج شده است. این گیاه شروع به تولید پروتئین می کند که این پروتئین می تواند به عنوان واکسن استفاده شود. اگر ویروس شروع به جهش زایی کند، همانگونه که در کووید ۱۹ انتظار می رود، آنها می توانند محصول را با استفاده کردن از گیاهان جدید مجددا تولید کنند.
استفاده از گیاهان و باکتری های مهندسی ژنتیک شده به نسبت روش تخم سریعتر عمل می کند و واکسن را بسیار ساده تر از آن روش تولید می کند.

 

مدیکاگو در نوآوری ساخت واکسن قدمت دارد

خط تولید مدیکاگو علاوه بر درمان کروناویروس ها، شامل سایر ویروس های آزمایشگاهی و درمان پاندمی ها نیز است. اولین محصول آن، واکسن فصلی انفولانزا اخیرا به وسیله سازمان سلامت کانادا تحت بررسی قرار دارد.
همچنین این شرکت با همکاری مرکز پژوهش بیماری های واگیر دانشگاه لاوال از این تکنولوژی برای توسعه آنتی بادی علیه SARS-COV-2 استفاده می کند. براساس آخرین مطالعات، آنتی بادی ها به صورت بالقوه می توانند برای درمان افراد مبتلا به بیماری های کروناویروس استفاده شوند.

 رسانه زیست شناسان ایران

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اخبار ویژه

اخبار

این پایگاه اطلاع رسانی به منظور توسعه زیست فناوری کشاورزی ایجاد گردیده است.