استفاده از انرژی خورشید برای تولید کود در زمین کشاورزی
- منتشر شده در چهارشنبه, 17 آبان 1396 13:20
دانشمندان دانشگاه استنفورد طی پژوهشی برای ساخت یک تقویتکنندهی رشد اساسی با روشی مناسب، یک فناوری شیمیایی اختراع کردهاند که با نور خورشید فعال میشود، برای تولید کود نیازی به دما و فشار بالا ندارد، میتواند آن را روی زمین تولید کند و بدین ترتیب آمونیاک تولید شده میتواند بدون شسته شدن و آسیب زدن به محیط زیست، با روش آبیاری قطرهای مستقیما وارد ریشهی محصول شود.
امروزه صنعت بزرگی منحصر به تولید کودهای نیتروژنه و تحویل آنها به زمینهای کشاورزی میباشد؛ اما متاسفانه روشهای معمول دارای هزینههای زیست محیطی از جمله شسته شدن کودهای شیمیایی و ورود مواد شیمیایی به منابع مختلف آب، از بین رفتن زیستگاههای آبی، گیاهان، جانوران آبزی و ... هستند.
برای تولید کودهای شیمیایی معمولا از مواد پتروشیمیایی استفاده میشود. این مواد در یک واکنش تحت دما و فشار بسیار بالا با کمک کاتالیزگرهای خاصی تبدیل به کود میشوند که از نظر اقتصادی نیز هزینهبر است.
دانشمندان دانشگاه استنفورد طی پژوهشی برای ساخت یک تقویتکنندهی رشد اساسی با روشی مناسب، یک فناوری شیمیایی اختراع کردهاند که با نور خورشید فعال میشود، برای تولید کود نیازی به دما و فشار بالا ندارد، میتواند آن را روی زمین تولید کند و بدین ترتیب آمونیاک تولید شده میتواند بدون شسته شدن و آسیب زدن به محیطزیست، با روش آبیاری قطرهای مستقیما وارد ریشهی محصول شود.
ساخت و گسترش یک فناوری وابسته به نور خورشید برای تولید کود نیتروژنه، چالشی بزرگ است. چرا که کاتالیزگرهای واکنش باید توانایی بالا، دقتی در حد اتم، بادوام و پایا باشند، طی واکنش دست نخورده باقی بمانند و به گونهای باشند که استفاده از آنها ساده باشد.
چنین کاتالیزگری در طبیعت نادر است و نیاز به طراحی و ساخت دارد. همچنین باید واکنشهایی برای جداسازی مولکول نیتروژن از هوا، هیدروژن از آب و در نهایت تولید آمونیاک، تنها به کمک نور خورشید، طراحی شود.
هدف نهایی ایجاد یک فرایند فروکافت با توانایی تحریک واکنشهای شیمیایی مختلف ساخت آمونیاک تنها با کمک سه ورودی آب، هوا و نور خورشید میباشد.