حمایت تمام قد رسانه معاند بی بی سی از مخالفان تولید ملی محصولات تراریخته!
- منتشر شده در جمعه, 17 آذر 1396 02:55
رسانه معاند بی بی سی (BBC) در تاریخ 14 آذرماه 1396 طی گزارشی آشکارا به حمایت از مخالفان تولید ملی محصولات تراریخته برخاسته است. مسلم است که از چنین رسانه هایی انتظار حمایت از پیشرفت فناورانه و از جمله دستیابی متخصین ایرانی به فناوری تولید محصولات تراریخته یا اصلاح ژنتیکی شده نوین نمی رود، اما آنچه در این بین قابل توجه است هم نوایی و هم صدایی این رسانه با جریان ضد فناوری داخلیست به طوری که کلیدواژه های مورد استفاده عجیب یکسان است!
در بخشی از گزارش ضد محصولات تراریخته بی بی سی همچون برخی رسانه های داخلی، متخصصین بیوتکنولوژی به عنوان افرادی سودجو معرفی شده اند:
"پرواضح است که سود سرشار تولید و واردات محصولات دستکاری شده ژنتیکی سبب شده تا در سالهای گذشته تلاش بسیار برای عرضه این محصولات در ایران صورت گیرد. به باور بهزاد قرهیاضی، رئیس انجمن علمی ایمنی زیستی، محصولات تراریخته هیچ خطری برای سلامتی انسان ندارند و در مقابل سبب حذف سموم شیمیایی شده و با افزایش محصول، باعث کاهش گرسنگی در کشور میشوند. در حالی چنین دانشمندانی به تراریخته ایمان دارند که در همین روزها بیش از یک میلیون نفر از مردم اروپا مخالفت خود را با تولید علفکش خطرناک تراریخته (گلایفوسیت) اعلام کرده و در حال امضای توماری برای محکومیت آن هستند.
به نظر میرسد عرضه محصولات تراریخته در حال تبدیل به یک دغدغه بزرگ تازه برای دلمشغولان محیط زیست در ایران است. دغدغهای که در کنار بحران خشکیدگی و موارد جانبی آن همچون سدسازی بیرویه و فرونشست زمین میتواند موضوع بحثهای کشدار و پردامنه رسانهها قرار گیرد."
گویا خبرنگاران بی بی سی نیز مانند برخی رسانه های داخلی نمی دانند یا نمی خواهند بدانند سموم شیمیایی آفت کش با علف کش تفاوت دارند و همچنین نمی دانند یا نمی خواهند بدانند که گلایفوسیت علف کش است و ربطی به ژن بی تی و برنج بی تی و بهزاد قره یاضی ندارد! و گویا بهزاد قره یاضی در بی بی سی هم به اندازه تسنیم (بخوانید همان برخی رسانه های داخلی) دشمن دارد!
در بخشی دیگر از این گزارش با استناد به قول افراد برکنار شده و مستعفی سازمان محیط زیست، مواضع مداخله جویانه و غیر علمی مسئولین سابق سازمان محیط زیست مورد تأیید و تأکید قرار گرفته است:
"یکی از دلایل طرفداران محصولات تراریخته این است که این محصولات به سموم کشاورزی نیازی ندارند و این نفع بزرگی است اما معصومه ابتکار، رئیس سابق سازمان حفاظت از محیط زیست، در مصاحبهای به نگارنده گفت اکنون مشخص شده بعضی از این فرآوردهها که ژن BT دارند و در برنج و برخی محصولات استفاده میشوند، حتما نیازمند آفتکش خاصی هستند (Glyphosate) بنابراین به گفته او این ادعا که محصولات تراریخته مصرف سم و آفتکش را کاهش میدهند، رد میشود.
رفتن خانم ابتکار از سازمان محیط زیست و روی کارآمدن عیسی کلانتری روی دیگر سکه را به مخالفان تراریخته نشان داد.
عیسی کلانتری، رئیس کنونی سازمان حفاظت محیط زیست، که از سال ۱۳۷۰ از مدافعان تراریخته بوده با بیاساس دانستن این ادعا در مصاحبهای اعلام کرد مخالفان محصولات تراریخته هیچ دلیل منطقی و علمی ندارند و فقط شعار میدهند و سازمان محیط زیست از این به بعد از تولید این محصولات حمایت خواهد کرد.
گویا خبرنگاران بی بی سی هم مانند معصومه ابتکار هیچ از سموم نمی دانند که گلایفوسیت را آفت کش معرفی می کنند! و گویا معصومه ابتکار هم در بی بی سی و هم در تسنیم (باز اشتباه شد) مورد لطف و محبت است! برای نگه داشتن جانب انصاف باید گفت مغالطه های عمدی یا سهوی گزارش بی بی سی، به خوبی خاطرات مصاحبه های پر مغالطه معصومه ابتکار را در یادها و خاطره ها زنده می کند! یادش به ...
وقتی بی بی سی، هم صدا با جریان ضد فناوری تراریخته داخلی، نگران ورود محصولات مونسانتو و سلاحهای شیمیایی کشتار جمعی می شود:
"یکی از دلایل مخالفان عملکرد شرکت "مونسانتو"، نخستین و بزرگترین کمپانی تراریخته جهان است.
به گفته آنها مطالعه تاریخچه و سوابق این شرکت در تولید "سلاحهای شیمیایی کشتار جمعی" هر فرد در جستوجوی حقیقت را به فکر وامیدارد که آیا هدف واقعاً خدمت به بشریت و رفع گرسنگی و فقر و نیز توسعه کشاورزی سالم است یا تجارت و سلطه بر غذا به عنوان ابزار مهم کنترل؟
مخالفان همچنین به سوابق و گفتار و عملکرد سرکردگان تراریخته در ایران اشاره میکنند و آنها را در ارتباط با نهادهای جهانی میدانند و معتقدند هدف آنها این است که زمینه نفوذ در دستگاههای اجرایی را ایجاد کنند و قصد جدی دارند کشاورزی ایران را تراریخته کنند.
مخالفان میگویند طرفداران تراریخته همواره سعی در ساکتکردن دانشمندان منتقد داشتهاند و با این استدلال که برای آشکار شدن سلامت محصولات تراریخته باید حداقل پنج سال منتظر ماند، حتی برچسب تراریخته مخالفت داشتهاند.
محمد درویش، مدیر مستعفی دفتر حمایت از تشکلهای مردم نهاد سازمان حفاظت محیط زیست، از دیگر مخالفان تراریخته در ایران به شمار میرود. او معتقد است رئیس کنونی سازمان حفاظت از محیط زیست تمامی موضوعات محیط زیست ایران را به "آب" ارتباط می دهد.
عیسی کلانتری اما میگوید "(آقای) درویش آدم فنی تراریخته نیست و فقط نظرش را میگوید. ما در محیط زیست توسعه پایدار را میپذیریم و کسانی که مخالف آن هستند جایی در سازمان محیط زیست ندارند."
او در حالی با برچسب توسعه مخالفان تراریخته را نادان میداند که ورارپور، رئیس بنیاد توسعه پایدار ایران، در پاسخ به او گفت "توسعه پایدار در کشورهای توسعه نیافتهای همچون ایران، فقط چماقی است که بر سر مخالفان کوبیده میشود و نتیجهای جز اهداف اقتصادی ندارد. اگر کویر مرکزی ایران اکنون گسترش یافته و منابع آبی ما در حال نابودی است نتیجه کار همین افرادی است که دم از توسعه پایدار میزنند و اکنون بر مسند کار هستند".
چماق توسعه پایدار! چه شبیه است به آن مثل معروف چماق و هویج! و چه خوش نیامده تلاش ایران به مذاق بی بی سی و اعوان و انصار!
نباید غیر منصف بود. باید توجه داشت که چقدر سلامت ایران و ایرانی و محیط زیست ایران برای انگلستان مهم شده که حاضر شده کشور دوست و برادرش را مورد نقد قرار دهد، مبادا که سلامت ایران و ایرانی و محیط زیست ایران به خطر بیفتد!
و در پایان نیز نگرانیها و دلسوزیهای بی بی سی! برای محیط زیست ایران و اشاره خاص به برنج تراریخته هم نوایی خاص و عجیبی با دلسوزیهای برخی رسانه های داخلی دارد!
"تراریخته میآید که در کنار سدهای پر تعداد و چاههای بیانتها و ریزگردهای مدام رودرروی محیط زیست ایران بایستد. مسئله فقط نگرانی در باره آثار بهداشتی مصرف این محصولات و خطر آن برای سلامت انسان نیست، بلکه بیم آن هست که در صورتی که این محصولات در حجم انبوه و بدون کنترل مناسب وارد کشور شوند، سود سرشار آن به صورت انحصاری در اختیار نهادهایی قرار بگیرد که دولت توان کنترل و نظارت بر آنها را ندارد.
در دولت جدید با توجه به طرفداری رئیس سازمان محیط زیست از محصولات تراریخته میتوان گفت دولت اساسا قصد کنترل عرضه این محصولات نخواهد داشت. این در حالی است که ادعا شده هم اکنون بخش قابل توجهی از مواد غذایی وارداتی در ایران، به ویژه برنج تراریخته هستند که بر خلاف ضوابط بینالمللی بدون برچسب تراریخته در بازار عرضه می شوند.
البته معلوم نیست اگر هم این محصولات برچسب میداشتند آیا مردم به واسطه ناآشنایی با ضوابط مرتبط برای خرید آنها تفاوت قائل میشدند."
چه شبیه است گزارش بی بی سی به گزارشهایی که برخی رسانه های داخلی در مورد فناوری تولید ملی گیاهان تراریخته می نویسند! چه شبیه تر است سطح دغدغه مندی و نگرانی و دلسوزی همان برخی رسانه های داخلی با رسانه های معاند خارجی! چه عجیب هم نوا و هم صدا شده اند علیه این فناوری! و چه هم نوایی نامبارکی!!!
فاعتبروا یا اولی الابصار!