زیست فناوری کشاورزی

مرکز جامع اطلاع رسانی

کشور ایران ظرفیت توسعه افقی در بخش کشاورزی را ندارد و باید به سمت توسعه عمودی در بخش کشاورزی برویم

معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی: نسل ما در بحث آب و خاک مسئولیت بسیار سنگینی را بر عهده دارد. کشور ایران ظرفیت توسعه افقی در بخش کشاورزی را ندارد و باید به سمت توسعه عمودی در بخش کشاورزی برویم و این به معنی بهره‌وری در این امر است. خوشبختانه حساسیت و توجه مسئولان و مردم به مسئله آب و خاک ایجاد شده است و هرگونه برنامه‌ریزی برای موضوع آب بدون توجه لازم به مسئله خاک بیهوده خواهد بود.

دکتر مدرس هاشمی موضوع خاک را از مهم‌ترین مسائل دنیای کنونی و بر مبنای وضعیت اقلیمی کشور حیاتی دانست و افزود: خاک یک بستر بسیار اساسی و حیاتی و دیرتجدیدشونده است.
 
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به فعالیت‌های ارزشمند این دانشگاه در موضوع خاک، از آمادگی این مجموعه علمی به منظور همکاری در زمینه‌های گوناگون این عرصه پراهمیت خبر داد.
 
حفظ تنوع زیستی و کاهش اراضی زیر کشت با تولید ملی محصولات تراریخته دوستدار محیط زیست
 
 
در ادامه معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی نیز در این مراسم با اشاره به نگرش جدید دنیا نسبت به مقوله خاک، گفت: نسل ما در بحث آب و خاک مسئولیت بسیار سنگینی را بر عهده دارد.
 
مهندس علی مراد اکبری افزود: کشور ایران ظرفیت توسعه افقی در بخش کشاورزی را ندارد و باید به سمت توسعه عمودی در بخش کشاورزی برویم و این به معنی بهره‌وری در این امر است.
 
وی ادامه داد: خوشبختانه حساسیت و توجه مسئولان و مردم به مسئله آب و خاک ایجاد شده است و هرگونه برنامه‌ریزی برای موضوع آب بدون توجه لازم به مسئله خاک بیهوده خواهد بود.
 
حفظ تنوع زیستی و کاهش اراضی زیر کشت با تولید ملی محصولات تراریخته دوستدار محیط زیست
 
 
معاون آب و خاک وزیرجهاد کشاورزی، ارزیابی و مونیتورینگ خاک‌های سالم و مطالعه و طراحی رویکرد به‌هم‌تنیده انرژی، آب و خاک را از جمله پیشنهادهای مؤثر در این زمینه عنوان کرد.
 
سپس دکتر محمدعلی حاج عباسی دبیر پانزدهمین کنگره علوم خاک ایران با ابراز خرسندی از میزبانی این دانشگاه از کنگره خاک برای دومین بار پس از سال ۱۳۷۳، بیان کرد: خاک از دیرباز یکی از عناصر چهارگانه مهم هستی محسوب می‌شده است.
 
دکتر محمدعلی حاج عباسی افزود: اگر خاک سالم نباشد، زنجیره غذایی انسان و کلیه موجودات زنده به خطر می‌افتد و همینک بیش از ۲۰۰ چالش در بخش خاک و آب کشور گزارش شده است.
 
وی ادامه داد: اندیشه، فرهنگ، قوانین، عدم آگاهی عمومی و خصوصی، عدم نگرش سیستمی، وضعیت پذیرش و آموزش و تناقض نیاز یا عدم نیاز فارغ‌التحصیلان در این زمینه، چالش‌های بزرگ عرصه خاک به شمار می‌رود.
 
دبیر پانزدهمین کنگره علوم خاک ایران با اشاره به محورهای این رویداد علمی، اندیشه، فرهنگ، قوانین و اقتصاد در بهره‌برداری و حفاظت از منابع خاک، مدیریت و بهره‌برداری پایدار از منابع آب و خاک در حوزه زاینده‌رود، خاک، مخاطرات زیست محیطی، سیل، فرونشست زمین و ریزگردها، پیدایش و رده بندی خاک، ارزیابی و آمایش اراضی و جایگاه کودهای شیمیایی، زیستی و آلی را از جمله این محورها عنوان کرد.
 
دکتر حاج عباسی اضافه کرد: شیمی و حاصلخیزی خاک و تغذیه گیاه، خاک، خشکسالی و بهره‌برداری آب، فیزیک و رابطه آب و خاک و گیاه، فناوری‌های نوین در علوم خاک، حفاظت و مدیریت پایدار خاک، بیولوژی و بیوتکنولوژی خاک و آلودگی‌های خاک از دیگر محورهای پانزدهمین کنگره علوم خاک ایران خواهد بود.
 
استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان تصریح کرد: برنامه‌ریزی و اولویت‌های کشور درخصوص خاک باید بر اساس استفاده از منابع پایدار زمین، نگرش کامل و تفکر سیستمی یکپارچه و مبتنی بر عوامل “فرهنگی – اقتصادی – زیست محیطی – تخصصی” برای دستیابی به مدیریت پایدار خاک باشد.
 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اخبار ویژه

اخبار

این پایگاه اطلاع رسانی به کارگروه کشاورزی ستاد توسعه زیست فناوری تعلق دارد.