زیست فناوری کشاورزی

مرکز جامع اطلاع رسانی

سرویس کشاورزی خارجی وزارت کشاورزی ایالات‌متحده (USDA FAS) گزارش سالانه بیوتکنولوژی کشاورزی سال 2017 برای ژاپن را منتشر کرد. این گزارش اظهار می‌کند که ژاپن همچنان به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین واردکنندگان غذای انسان و دام تراریخته یا اصلاح ژنتیک شده نوین در دنیا به شمار می‌رود.

ژاپن سالانه 16 میلیون تن ذرت و 4 میلیون تن سویا وارد می کند که حدود سه چهارم آن را محصولات تراریخته تشکیل می دهد. ایالات‌متحده با تأمین 70 درصد واردات ذرت ژاپن در سال 2016، همچنان اصلی‌ترین تأمین‌کننده ذرت این کشور است.

فرآیند قانونی که محصولات بیوتکنولوژی برای مجوز گیری در ژاپن طی میکنند، علمی، شفاف و کارآمد است و مجوزگیری محصولات تراریخته طی مدت زمان قابل قبولی صورت می گیرد. 

تاکنون بیش از 130 رخداد تراریخته برای خوراک انسان در ژاپن مجوز گرفته است و در سال گذشته بررسی پرونده 44 رخداد تراریخته دیگر نیز تکمیل شده است. همچنین 95 رخداد مربوط به 7 نوع محصول مجوز رهاسازی در محیط زیست و کشت گرفته اند. 

گل رز آبی تراریخته که توسط Suntory در سال 2009 مجوز گرفته است، تنها محصول تراریخته ایست که به شکل تجاری در ژاپن کشت و تولید می شود. با اینکه مجوزهای کشت محصولات غذایی تراریخته زیادی در ژاپن صادر شده، هنوز هیچ محصول غذایی تراریخته ای در این کشور کشت و تولید تجاری نمی شود ولی واردات و مصرف محصولات غذایی تراریخته برای خوراک انسان و دام را به شکل گسترده ادامه می دهد. 

 

منبع خبر

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اخبار ویژه

اخبار

این پایگاه اطلاع رسانی به کارگروه کشاورزی ستاد توسعه زیست فناوری تعلق دارد.