زیست فناوری کشاورزی

مرکز جامع اطلاع رسانی

کشت اولین نیشکر تراریخته در برزیل

براساس گزارش شرکت تحقیقاتی مسئول این پروژه، تولید کنندگان شکر برزیلی اولین گونه نیشکر تراریخته یا اصلاح ژنتیکی شده نوین را در سطح 400 هکتار کشت کردند.

 Gustavo Leite، رئیس اجرایی  شرکت Centro de Tecnologia Canavieira  CTC گزارش داد که این محصول با استفاده از ژن bt مربوط به باکتری   Bacillus thuringiensis ایجاد شده است که باعث مقاوم شدن نیشکر در برابر کرم ساقه خوار نیشکر (Diatraea saccharalis) میشود. در حدود 100 کارخانه  بانیشکر تراریخته کار میکنند. کرم ساقه خوار  یک حشره  آفت شایع می باشد که هرساله حدود 1.5 میلیارد دلار خسارت به محصول و هزینه حشره کش ها  را در پی دارد. ایجاد انواع  جدید نیشکر تراریخته توسط کارشناسان به عنوان  نقطه کلیدی برای  بهبود عملکرد کشاورزی، کاهش هزینه های تولید و افزایش  سود در صنعت در نظر گرفته می شود. در سال گذشته برزیل استفاده تجاری ازنیشکر تراریخته   GM CTC را تأیید کرد. برزیل دومین کشور بعد از اندونزی است  که  کشت تجاری نیشکر تراریخته را تصویب  کرد. این مصوبه توسط کمیته ملی ایمنی زیستی برزیل (CTNBio) در تاریخ 8 ژوئن اعلام شد. Leite، مدیر اجرایی سابق مونسانتو اعلام کرد هدف این شرکت این بود که طی  سه سال آینده کشت این گونه جدید را به سرعت افزایش دهد و حدود 1.5 میلیون هکتار را هدف خود  قرار داد.  او همچنین گفت که CTC محصولات تراریخته جدیدی در خط  تولید دارد.

Adriana Hemerly ، استاد دانشگاه  Rio de Janeiro می گوید: "برنامه های اصلاح نژاد سنتی قادر به تولید گیاهان مقاوم در برابر این آفت نیستند و سموم  شیمیایی موجود  نیز به  اندازه کافی  مؤثر نبوده و هم چنین به طور جدی برای محیط زیست  مضر هستند. "

بنابراین  این واریته  نیشکر تراریخته به عنوان یک  ابزار بیوتکنولوژی، به حل مشکلی که با  سایر فناوری ها  قابل حل نیست میتواند کمک کند و کاربرد تجاری آن قطعاً تاثیر مثبتی برمیزان  بهره وری نان شیرین در کشور خواهد داشت.

ترجمه: فاطمه شجاعی

به سفارش مرکز جامع اطلاع رسانی زیست فناوری کشاورزی

کارگروه کشاورزی ستاد توسعه زیست فناوری

منبع خبر

منبع خبر

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اخبار ویژه

اخبار

این پایگاه اطلاع رسانی به کارگروه کشاورزی ستاد توسعه زیست فناوری تعلق دارد.