امتناع یک واردکننده بزرگ از تحویل نهادههای وارداتی به دامداران
- منتشر شده در دوشنبه, 23 ارديبهشت 1398 22:15
رئیس انجمن صنفی گاوداران کشور گفت: با وجود اینکه دولت برای واردات نهاده های دامی ارز ۴۲۰۰ تومانی اختصاص داده است اما یک وارد کننده اصلی در کشور این نهاده ها را به بهانههای مختلف از جمله مشکلات حمل و نقل تحویل نمیدهد.
احمد مقدسی رئیس انجمن صنفی گاوداران در نشستی در جمع دامداران با اشاره به حذف ارز واردات گرده و گوشت قرمز اظهار کرد: ارز واردات کره بیش از ۱۰ روز است که قطع شده و مشاهده میشود که گرانی در قیمت این محصول یا لبنیات رخ نداده است.
وی افزود: حذف ارز واردات گوشت نیز باعث ارزان شدن آن شد که این نشان میدهد ارز ۴۲۰۰ تومانی که برای واردات این محصولات اختصاص یافته بود کارآیی لازم را نداشته است.
رئیس انجمن صنفی گاوداران ادامه داد: در این شرایط کارخانههای بزرگی مانند کاله که حجم زیادی شیر تهیه میکنند میگویند دامداران شیری در اختیار آنها قرار نمیدهند به همین دلیل دنبال واردات شیر خشک هستند و دلیل این امر بدهیهای قبلی این کارخانه به دامداران است.
مقدسی یادآور شد: در شرایطی که این کارخانهها پول دامداران را پرداخت نمیکنند برای بر هم زدن بازار، شیر برخی از دامداران را در برخی استانها با قیمتهای بالا حتی ۲۷۰۰ تومان خریداری میکنند تا اینطور به بازار القاء شود که شیر خام نیست و کمبود وجود دارد تا بتوانند واردات داشته باشند.
وی ادامه داد: تداوم شرایط موجود و از طرفی آزادشدن واردات شیر خشک باعث میشود که دامداران نتوانند هزینههای خود را جبران کنند و مجبور شوند گاوهای شیری خود را ذبح کنند.
رئیس انجمن صنفی گاوداران همچنین با اشاره به اینکه کامیونداران هزینههای مازادی پشت بارنامه برای حمل و نقل نهادههای دام اخذ میکنند گفت: در حال حاضر با وجود اینکه هزینه حمل نهادههای دامی از بندر ۱۵۰ تومان است اما آنها ۴۰ تومان نیز پشت بارنامه طلب میکنند.
مقدسی با بیان اینکه واردکنندگان نهادههای دامی محصول وارداتی خود را به بهانه اینکه بارگیری نشده است میان دامداران توزیع نمیکنند گفت: در این شرایط این نهادهها با قیمت بازار آزاد در داخل کشور مشاهده میشود.
وی افزود: در صورتی که این نهادهها از بندر بارگیری نمیشود چرا در داخل کشور با قیمت آزاد به فور یافت میشود و این امر نشاندهنده آن است که واردکنندگان خود در روند حمل و نقل نهادهها به داخل کشور اختلال ایجاد میکنند تا بتوانند محصولات وارداتی خود را توسط واسطهها به قیمت بالاتری به فروش برسانند.
وی گفت: وقتی تاجری به حدی بزرگ است که توان کنترل آن را در کشور نداریم منجر میشود که بار نهادهای که سوم دی ماه ۹۷ پول آن را دریافت کرده، در سال جاری هنوز تحویل ندهد این در حالیست که باید در همان ماه نهادهها را تحویل میداد.
رئیس انجمن صنفی گاوداران کشور گفت: تعداد زیادی از دامداران با وجود آنکه پول خود را به مدلل(یکی از وارد کنندگان نهاده دامی) در سال گذشته تحویل دادهاند اما وی حاضر نیست که نهادههای دامداران را تحویل دهد.
وی یادآور شد که در شرایط فعلی سویایی که ۲۴۵۰ تومان نرخ مصوب دارد ۵۲۰۰ تا ۵۳۰۰ تومان خریداری میشود.
مقدسی گفت: به دلیل فروش نهادههای واردشده با ارز ۴۲۰۰ تومانی در بازار آزاد تاجران در هر تریلی سویا ۴۰ تا ۵۰ میلیون و در تریلی ذرت ۲۵ تا ۲۷ میلیون سود بیشتر دریافت میکنند و در این شرایط حاضر نیستند محصولات خود را به قیمتهای مصوب به دست دامداران برسانند.
عدم تحویل نهاده های دامداران به بهانه مشکلات حمل و نقل
بنابراین گزارش در این نشست یکی از دامداران در واکنش به عدم تحویل نهادهها توسط تاجران گفت: اگر به شرکتهای واردکننده اعتراضی داشته باشیم در بلک لیست آنها قرار میگیریم و حتی ممکن است نهادههای ما را تحویل ندهند.
دامدار دیگری نیز گفت: هر زمانی به تجار اعتراض میکنیم که چرا بار ما را تحویل نمی دهی میگوید در بنادر بارگیری انجام نمیشود و رانندهها حاضر نیستند با این قیمتها بار را حمل و نقل کنند اما باید توجه داشت که این امر ناشی از تبانی خود واردکنندگان با شبکه حمل و نقل است.
چشم انداز غذای فائو؛ ایران در زمره بزرگترین واردکنندگان ذرت و جو
اصرار بر واردات نهاده های دام و طیور با ارز دولتی!
نیاز ایران به ذرت در سال آینده هم افزایش مییابد!