زیست فناوری کشاورزی

مرکز جامع اطلاع رسانی

کشت ذرت علوفه ای؛ متأثر از منابع آبی

ذرت علوفه ای پس از یونجه بیشترین سطح زیر کشت را در زیرگروه نباتات علوفه ای به خود اختصاص داده است. عمده کشت این محصول به صورت کشت آبی بوده و کشت دیم سهم بسیار ناچیزی در تولید ذرت علوفه ای داشته است.

از سال زراعی 87-86 کشت ذرت علوفه‏ ای در کشور آغاز شده و با رشد سریع تا سال 88، 46 درصد سهم سطح زیر کشت و تولید نباتات علوفه‏ ای را در اختیار گرفته است. جدول 1 نشان می‏ دهد که سطح زیر کشت ذرت علوفه‏ ای طی بازه ‏ی زمانی 7 ساله مورد بررسی، به حدود دو برابر افزایش یافته است. عمده‏ ی زمین های زراعی ذرت علوفه‏ ای زیر کشت آبی قرار دارند و کشت دیم سهم بسیار ناچیزی در زراعت این محصول دارد (شکل 1). در سال 93-92 از 202 هزار هکتار مجموع سطح زیر کشت ذرت علوفه‏ ای، 201 هزار هکتار مربوط به کشت آبی بوده است. تولید ذرت علوفه ‏ای نیز طی این 7 سال با تغییرات اندکی روبه ‏رو بوده است (شکل 2). در سال زراعی 93-92 تولید ذرت علوفه‏ ای با رشد 30 درصدی، به بیش از 9 میلیون تن رسیده است. این درحالیست که عملکرد کشت آبی در این سال، 1 تن در هر هکتار کاهش داشته است (شکل 3). در نتیجه افزایش تولید ذرت علوفه ‏ای ناشی از افزایش سطح زیر کشت بوده است.

 

جدول 1-31- متوسط و دامنه تغييرات سهم سطح زیر کشت هریک از نباتات علوفه ‏ای از كل نباتات علوفه‏ ای

*هزار هکتار

 

شکل 1- سطح زیر کشت ذرت علوفه‏ ای به تفکیک کشت آبی ودیم در بازه ‏ی زمانی 7 ساله

 

شکل 2- تولید ذرت علوفه ‏ای به تفکیک کشت آبی ودیم در بازه‏ ی زمانی 7 ساله

 

شکل 3- عملکرد ذرت علوفه ‏ای به تفکیک کشت آبی ودیم در بازه ‏ی زمانی 7 ساله

 

گردآوری و تألیف: زهرا مختارزاده
به سفارش کارگروه کشاورزی ستاد توسعه زیست فناوری
 
 
 
 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اخبار ویژه

اخبار

این پایگاه اطلاع رسانی به کارگروه کشاورزی ستاد توسعه زیست فناوری تعلق دارد.