زیست فناوری کشاورزی

مرکز جامع اطلاع رسانی

افزایش مقاومت گیاه گوجه فرنگی به بیماری پژمردگی باکتریایی با استفاده از کریسپر

در مطالعه ای که در Plant Biotechnology Journal منتشر شده، نشان داده شده که کاهش محتوای GABA (gamma aminobutyric acid) موجب افزایش مقاومت گوجه فرنگی به بیماری پژمردگی باکتریایی (bacterial wilt disease) می شود. این دستاورد راهکاری جدید برای افزایش مقاومت گیاه به Ralstonia solanacearum ارائه می دهد.

Ralstonia solanacearum مسئول ایجاد بیماریهای نابود کننده ای در طیف وسیعی از گیاهان است که منجر به خسارات جدی کشاورزی و اقتصادی می شود. زراعت گوجه فرنگی به شدت تحت تأثیر Ralstonia قرار می گیرد. در این مطالعه، محققین با استفاده از ویرایش ژنومی به واسطه CRISPR-Cas9 در ژن SIGAD2 ایجاد جهش ژنی کردند. محصول این ژن، آنزیم گلوتامات دکربوکسیلاز است که مسئول تولید GABA در گوجه فرنگی می باشد.

در این مطالعه مشخص شد که موتانتهای SIGAD2 گیاه گوجه فرنگی که میزان تولید GABA در آنها کاهش یافته بود، مقاومت بیشتری به بیماری پژمردگی باکتریایی ناشی از Ralstonia دارند. همچنین در این گیاهان جهش یافته، تغییرات معناداری در پاسخ به سایر تنشهای زیستی و غیرزیستی مانند خشکی و گرما نیز مشاهده شده است. محققین بر این باورند که استفاده از این روش، همراه با سایر روشهای مدیریت بیماری، می تواند راه حل مؤثری برای مشکل Ralstonia ایجاد کند.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اخبار ویژه

اخبار

این پایگاه اطلاع رسانی به منظور توسعه زیست فناوری کشاورزی ایجاد گردیده است.