زیست فناوری کشاورزی

مرکز جامع اطلاع رسانی

پشه تراریخته؛ کلید توقف انتشار ویروس زیکا

در مطالعه ای که در دانشگاه میزوری انجام شده، پشه های تراریخته ای ایجاد شده اند که همگی با هم مقاوم به ویروس زیکا شده اند. در این تحقیق که با همکاری محققین دانشگاه میزوری و دانشگاه کلرادو انجام شده، از تکنولوژی ویرایش ژنی کریسپر برای ایجاد پشه هایی استفاده شده که قادر به تکثیر ویروس زیکا نیستند و در نتیجه طی نیش زدن انسان نمی توانند ویروس را منتقل کنند.

در سال 2016، WHO ویروس زیکا را به عنوان یک معضل بین المللی سلامت عمومی معرفی کرد؛ چون موجب ایجاد مشکلات نورولوژیکی می کند و ابتلای زنان باردار موجب تولد نوزادان ناقص می شود. یک روش مقابله با این ویروس، رهاسازی پشه های تراریخته ایست که نوزادان آنها پیش از بلوغ بمیرند. اما از بین بردن نسل بعدی پشه ها ممکن است پیچیدگیهای زیست محیطی مانند قطع کردن زنجیره غذایی طبیعی را به دنبال داشته باشد.

پروفسور فرانز، یکی از محققین این مطالعه، می گوید: ما پشه ها را با ادغام یک ژن مصنوعی در داخل ژنوم آنها، تغییر ژنتیکی داده ایم. این ژن مصنوعی مسیرهای ایمنی را در روده جنینی پشه آغاز می کند که شناسایی و تخریب ژنوم RNAای ویروس زیکا را انجام می دهند. با ایجاد این پشه های مقاوم به ویروس، چرخه بیماری شکسته شده و انتقال آن به انسان اتفاق نخواهد افتاد. این تغییر ژنتیکی قابل توارث است. در نتیجه نسلهای بعدی پشه های تغییریافته نیز مقاوم به ویروس زیکا خواهند بود.

isaaa

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اخبار ویژه

اخبار

این پایگاه اطلاع رسانی به منظور توسعه زیست فناوری کشاورزی ایجاد گردیده است.