ساخت اتوواکسن آبزیان در موسسه رازی شعبه شیراز
- منتشر شده در چهارشنبه, 18 تیر 1399 07:53
معاون تحقیق و تولید فرآورده های بیولوژیک موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی از موفقیت تحقیق و ساخت ساخت اتوواکسن آبزیان در موسسه رازی شعبه شیراز خبر داد و گفت: تحقیقات برای تولید 5 میلیون دز واکسن تزریقی دوگانه "ویبریو هاروی-استرپتوکوکوس اینیایی" نیز در دست انجام است.
دکتر علی آمقی رودسری با اشاره به تولید اتوواکسن ماهی به عنوان یکی از دستاوردهای سال جاری که به گفته دکتر بازرگان معاون وزیر جهاد کشاورزی با تولید این واکسن از مرحله استیصال در حوزه پرورش ماهی در کشور عبور کردیم، اظهار کرد: تحقیق برای تولید اتوواکسن های ماهیان آب شور برای پیشگیری از عفونت با باکتریهای “ویبریو هاروی و لاکتوکوکوس گارویه آ”بنا بر تقاضای یک شرکت خصوصی و تاکید سازمان شیلات و سازمان تحقیقات در زمستان سال گذشته کلید خورد.
معاون تحقیق و تولید فرآورده های بیولوژیک موسسه رازی با اشاره به اینکه تاکنون برای پیشگیری از هر کدام از باکتریهای گفته شده ۵ میلیون دز واکسن غوطه وری تهیه شده، افزود: این واکسنها پس از طی مراحل کنترلی در اختیار شرکت مزبور قرارداده شده که مصرف آن با موفقیت همراه بوده است.
وی خاطرنشان کرد: به علاوه تحقیقات برای تولید ۵ میلیون دز واکسن تزریقی دوگانه “ویبریو هاروی-لاکتوکوکوس گارویه آ” در دست انجام است که پیش بینی می شود طی یک ماه آینده در اختیار شرکت متقاضی قرار گیرد.
دکتر آمقی یادآوری کرد: مراحل تحقیق و تولید این واکسن ها در موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی شعبه جنوب کشور (شیراز) انجام شده است.
در همین راستا دکتر علی شیرازی نژاد، رئیس موسسه رازی شعبه شیراز با اشاره به تفاوت واکسن با اتو واکسن اظهار کرد: واکسن تهیه شده از عامل بیماری زای حیوانات بیمار یک مزرعه برای واکسیناسیون علیه همان بیماری در همان مزرعه ، اتوواکسن نام دارد و نیاز به گواهی های معمول برای واکسنهای عمومی و پروانه ساخت ندارد.
وی ادامه داد: واکسنهای معمول مصرف عمومی دارند و برای یک کشور یا دنیا ساخته می شوند و بایستی یک سری گواهیهای لازم مانند پروانه ساخت داشته باشند.
دکتر شیرازی نژاد با اشاره به اینکه اتو واکسن به دلیل اینکه بسیار گرانتر از واکسن معمول است معمولا وارد نمیگردد و طی سفارش ساخته میشود، گفت: مسئله اصلی، عدم وجود چنین واکسنی است که در صورت عدم تامین این گونه واکسن مزارع دچار مشکل شده و باید واکسن وارداتی بر حسب نوع شرکت و میزان دز از کشورهای اروپایی وارد شود.