زیست فناوری کشاورزی

مرکز جامع اطلاع رسانی

کاهش خطر چاقی و کبد چرب با سویای تراریخته جدید

مطالعات محققان دانشگاه کالیفرنیا بر روغن‌های بازار نشان داد روغن سویای تراریخته دارای اسید اولئیک بالا موجب کاهش عوارضی چون چاقی، بیماری‌های قلبی و بروز مقاومت به انسولین در مقایسه با روغن سویای غیر تراریخته شده است.

مطالعات محققان دانشگاه ریورساید کالیفرنیا (UCR) بر روی نوعی روغن سویای تراریخته یا اصلاح ژنتیکی شده نوین در بازار نشان می‌دهد این روغن توانسته است موجب کاهش عوارضی چون چاقی و بروز مقاومت به انسولین در مقایسه با روغن سویای غیر تراریخته شود.

ابن روغن که Plenish نام دارد و توسط پژوهشگران مورد آزمایش قرار گرفته، در سال ۲۰۱۴ توسط شرکت دوپونت به بازار عرضه شده است.

این روغن به‌ گونه‌ای مهندسی شده تا اسید لینولئیک بسیار کمتری داشته و درنتیجه به لحاظ ترکیب، شبیه روغن زیتون شود که اساس رژیم غذایی مدیترانه‌ای بوده و روغن سالمی محسوب می‌گردد. این امر همچنین موجب افزایش ماندگاری روغن در محصولاتی می‌شود که با این روغن سرخ می‌شوند.

روغن سویا که ازجمله روغن‌های نباتی پرمصرف در ایالات‌متحده محسوب می‌شود، در سطح جهان نیز محبوبیت روزافزونی دارد.

این تیم تحقیقاتی همچنین پلنیش را با روغن‌زیتون مورد مقایسه قرار داده‌اند. بر اساس نتایج، هر دو نوع این روغن‌ها حاوی مقادیر بالای اسید اولئیک هستند که ازجمله اسیدهای چربی است که به نظر می‌رسد موجب کاهش فشارخون شده و به کاهش وزن و بیماری‌های قلبی کمک می‌کند.

این محققان، دریافته‌اند روغن‌زیتون اثراتی مشابه با پلنیش ایجاد می‌کند که شامل بروز کبد چرب و ایجاد چاقی بیشتر نسبت به روغن نارگیل و در عین‌حال کمتر نسبت به روغن سویای معمولی است. 

 

منبع خبر

 

گروه: تراریخته و سلامت غذا

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اخبار ویژه

اخبار

این پایگاه اطلاع رسانی به کارگروه کشاورزی ستاد توسعه زیست فناوری تعلق دارد.