زیست فناوری کشاورزی

مرکز جامع اطلاع رسانی

تمرکز بر تولید داخل داروهای دامپزشکی، رویکرد سازمان دامپزشکی در شرایط تحریم

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در نشست خبری روز ششم بهمن ماه به مناسبت فرا رسیدن دهه  فجر، ضمن ارائه گزارشی از عملکرد ۱۰ ماهه این سازمان، به پرسش‌های خبرنگاران در این زمینه پاسخ داد.

 دکتر علیرضا رفیعی‌پور در حیطه حوزه عملکرد سازمان دامپزشکی کشور گفت: این سازمان اقدامات متعددی در راستای تکریم ارباب رجوع و به منظور تسریع انجام امور ذینفعان حوزه دامپزشکی کشور انجام داده است که تفویض اختیارات و وظایف به ادارات کل دامپزشکی استان ها و همچنین استفاده از سامانه‌های تخصصی از جمله آنها بوده است.

به گفته وی، به دلیل این اقدامات میزان مراجعه ارباب رجوع طی یک سال و نیم گذشته به برخی دفاتر تا ۹۰ درصد کاهش داشته است.

رفیعی‌پور با اشاره به بروز بحران سیل اخیر در استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان اطمینان‌خاطر داد که بر اساس تمهیدات اندیشیده شده و اقداماتِ پیش، در حین و پس از سیل، مخاطرات بهداشتی در منطقه کاملاً تحت کنترل است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه تا ۳ ماه مانده به پایان سال ۹۸، نیازهای ارزی تامین‌کنندگان دارو، مکمل ها، واکسن و ریزمغذی‌ها با وجود تحریم ها در اختیار آنها قرار گرفته است، برخی اقدامات دیگر در طی سال ۹۸ را نیز برای خبرنگاران حاضر یادآور شد.

وی در مورد میزان تولیدات دارو و واکسن های دام و طیور در کشور نیز گفت: در حال حاضر بیش از ۹۸ درصد داروهای دام و طیور؛ ۸۰ درصد داروهای آبزیان؛ ۹۵ درصد واکسن‌های مورد استفاده در پیشگیری بیماری‌های دام؛ ۳۵ درصد واکسن های مورد استفاده در پیشگیری بیمارهای طیور در داخل کشور تولید می‌شود.

رفیعی‌پور ارزش اقتصادی این داروها را در بخش تولید و واردات ۱۳۰۰ تا ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد.

 

رئیس سازمان دامپزشکی کشور در بخشی از این نشست و در آستانه دهه مبارک فجر از برنامه واکسیناسیون ۱۵ میلیون رأس بز و گوسفند روستایی و عشایری به بیماری تب برفکی خبر داد.

در ادامه، خبرنگاران حاضر در این نشست پرسش های خود را در حوزه مسائل بهداشتی و پیشگیری از بروز انواع بیماری‌های مشترک انسان و دام مطرح کردند و رئیس سازمان دامپزشکی کشور و دکتر علی‌صفر ماکنعلی معاون بهداشتی و پیشگیری این سازمان به تناسب طرح هر پرسش، پاسخگوی آنها شدند.

دکتر قاسم رضائیان‌زاده، معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور نیز در این نشست با رد تفکرات منسوخ شده در اصرار بر اعتبار یک واکسن کشور خاص برای تاثیرگذار بودن آن بر دام و طیور اعلام کرد: با توجه به شرایط تحریم، واکسن‌های توزیعی کنونی، نه تنها کیفیت پایین ندارد؛ بلکه قابل افتخار نیز است که با واکسن های تأمین شده، بیماریها پیشگیری و تحت کنترل بوده است.

دکتر رفیعی پور در کنار دو معاون توانمندش دکتر ماکنعلی و دکتر رضاییان علاوه بر پاسخ به سوالات علمی به یک سوال سیاسی خبرنگار کشاورزی آینده جهان در مورد تاثیر مثبت یا منفی تحریم ها بر فعالیت های دامپزشکی کشورمان پاسخ داد و گفت: وقتی سرمایه ای بالغ بر ۱۳۴ هزار میلیارد تومان متعلق به مردم سر و کار داشته باشیم و تامین غذای سالم و بهداشتی مردم را دنبال می کنیم با یک امر حیاتی مواجه هستیم که در هیچ شرایطی نباید از آن غافل باشیم.

وی یادآور شد: ما مسئولیت ۱۵ میلیون تن فراورده های پروتئینی با منشا دامی را بر عهده داریم و افتخار می کنیم به رغم تحریم های ظالمانه طی دو سال گذشته نه تنها با مشکل جدی مواجه نشدیم بلکه در یک مسیر کاملا تخصصی و با خلاقیت همکارانم در بخش های مختلف به رغم محدودیت هایی که کشورهای اروپایی برای واردات ۳ تا ۷ درصدی در عرصه بذر واکسن ها، مولکول و سلول های لازم برای تولید ریزمغذی ها که ضامن ۹۷ درصد تولید داخل هستند را توانستیم تامین کنیم و تحریم ها نه تنها کار ما را متوقف نکرد بلکه کمک کرد با تامین این سه شاخص اصلی از منابع دیگر و طبق ضوابط بین المللی به نوعی استقلال دست یابیم. لذا تحریم ها موجب شد که ما توجه خود را بر تولید داخل متمرکز کنیم.

دکتر قاسم رضائیان‌زاده، معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور در تشریح بیشتر این بحث گفت: یک نظریه وجود دارد که مواد اولیه مورد نیاز داروها و واکسن ها و ریزمغذی هایی فقط می توانند دارای کیفیت باشند که از منابع اروپایی تهیه شده باشند؛ اما با صراحت می گویم که کیفیت واکسن در موارد ذکر شده الزاما این نیست که از اروپا تهیه شده باشد. شاخص هایی وجود دارد که می توان از منابع دیگر این مواد را تهیه کرد و کیفیت استاندارد مورد نظر را نیز به دست آورد. ما این موضوع را تجربه کردیم و با قدرت توانستیم با بیماری های اپیدمی دام و طیور از جمله آنفلوآنزا به عنوان بیماری قرن مقابله و آن را مهار کنیم.

در ادامه این بحث همچنین دکتر رفیعی پور یادآور شد: وزارت بهداشت ناظر بر سلامت و بهداشت فراورده های دامی و آبزیان است که خوشبختانه با تاکید این وزارتخانه متولی و مسئول سلامت مردم مواجه هستیم.

اگنا

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اخبار ویژه

اخبار

این پایگاه اطلاع رسانی به کارگروه کشاورزی ستاد توسعه زیست فناوری تعلق دارد.